A „Mi így vigyázunk a Földre” rajzpályázat eredményhirdetése

rajzpályázat Hírvonal

2020.12.04 13:16
szerző: MÁV KIG

A MÁV-csoport a Hulladékcsökkentési Hétre rajzpályázatot szervezett a legkisebbeknek, akik nagyon lelkesen ábrázolták alkotásaikon, miért is fontos és mit jelent nekik a környezetvédelem. Íme, a legsikeresebb pályaművek!

Összesen nyolcvanhárom alkotás érkezett a kollégák gyermekeitől. A rajzokon látszik, mit jelent a gyermekeknek a környezetvédelem: sokan feldolgozták a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, a szemetelés hátrányait, a zöld és viruló táj szépségét, saját családjuk környezettudatos szokásait, és a Föld küszködéséről is született néhány szimbolikus alkotás. Visszatérő volt a vasút, mint legkevésbé környezetszennyező közlekedési eszköz ábrázolása.

A szervezők legszívesebben mindenkit jutalomban részesítenének. Köszönik a sok-sok szívmelengető rajzot, és kívánják, hogy a gyermekek felnőve is vigyázzanak a Földre. A győztesek MÁV-os ajándékcsomagban részesülnek, melyet postán kapnak meg, még az ünnepek előtt.

A három korosztály dobogós helyezései

4-6 évesek:

1. helyezett: Torma Zalán (4) A rajz címe: Komposztálás

„Otthon az őszi leveleket összeszedjük és komposztnak gyűjtjük.”

 

 2. helyezett: Kárándi Julianna (5) Rajz címe: A komposztálás folyamata "Nekünk is van és mi gyerekek tanuljuk, hogy mit dobhatunk bele."

 

3. helyezett: Schwabl Emili (6)"Azt rajzoltam, hogy a kukák becsöngetnek a szelektív hulladékért. A kukák boldogok, van olyan, ami sárga, ami zöld és van olyan, ami kék."

 

7-10 évesek:

1. helyezett: Holhos Bence (8) Rajz címe: Mindenhova vasúttal

"Ahová lehet, a családunk mindenhova vasúttal megy. Az autót csak a lakhelyünkön (Kazincbarcika) részesítjük előnyben. Mi a károsanyag-kibocsátás minimalizálásával óvjuk a Föld egészségét."


2. helyezett: Harcsa Zoltán (10) "Egy plakátot készítettem a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. Megtanultam a szüleimtől és Emese tanárnénitől, hogy miért is játszik fontos szerepet, hogy szelektíven gyűjtsük a szemetet.  Ha erre odafigyelünk, akkor megvédjük a földet, az embereket és az állatokat és jobb tiszta környezetben játszani a barátokkal is."

 

3. helyezett: Fischer Fanni (8) Rajz címe: Így tároljuk kertünkben az összegyűjtött zöld hulladékokat, leveleket, levágott nem fásszárú zöldeket, oldalról nyitott fa ládában komposztáljuk amin, éppen egy madárka egy lepottyanó almát csipeget… festett színes lombkorona mutatja az ősz színeit napsütésben, fa alatti kis élet a fakomposzt ládán, amely saját kertünkben történt.

 

 

11-14 évesek:

1. helyezett: Besze Zsófia (11) Rajz címe: Tiszta bolygó

"Ha tiszta környezetben vagyunk, jobb a hangulatunk. Ezért tisztítsuk meg a Földünket, hogy mindenki jól érezze magát!"

  

2. helyezett: Szekeres Katalin (11) Rajz címe: Szuper Szelektív Szuperhős

 

 

3. helyezett: Fazekas Gergely (14) "A rajzomon az öcsém és én szereplünk. Bemutatom, hogy családunk hogy járul hozzá a Föld megóvásához. Kertünkben az összegyűjtött esővízzel locsolunk, a kerti hulladékot pedig komposztáljuk. A hulladékainkat szelektíven gyűjtjük, hogy fel tudják újra használni. Tetőnkön napelemek vannak, amik az elektromos energiát adják. Az autónkat is ezzel töltjük."