Különdíjat kapott a MÁV-csoport

környezetvédelem Hírvonal

2021.01.27 09:46
szerző: MÁV KIG

A MÁV-csoport elkötelezett a fenntarthatóság és a tisztább jövő biztosítása iránt, ezért minden évben csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez. 2020-as évre vonatkozóan a vállalat elnyerte a különdíjat is, mint legtöbb akciót megvalósító cég.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében minden év novemberének végén egy teljes héten keresztül a lelkes önkéntesek saját ötleteikkel, akcióikkal hívják fel a figyelmet a tudatos vásárlásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Minden olyan akcióval lehet jelentkezni, amely a hulladék keletkezésének csökkentésére hívja fel a figyelmet. A múlt év novemberi kezdeményezés során a MÁV-csoport központi programokkal is részt vett, ilyen volt a papírmentes irodák program, a nyomtatók környezetbarát beállítása, hulladékgyűjtések, alkatrészek újrahasznosítása, oktató tevékenységek, rajzverseny a vasutasok gyermekeinek.

A lelkesedés meg is hozta eredményét, a MÁV mintegy 250 egyéni, illetve csoportos vállalással elnyerte a különdíjat a legtöbb akció megvalósításáért. Ezúton is gratulálunk a programokban résztvevőknek!

A MÁV környezetvédelem iránti elkötelezettségéről itt látható egy kisfilm:

video