Elismerésben részesült a Mindenki egyért! Egy mindenkiért! című könyv

elismerés Hírvonal

2022.05.19 13:50
szerző: Volánbusz Kommunikáció

Tarts velünk, legyél a partnerünk! – Közlekedési kultúránk értékei 2022 elnevezéssel írt ki pályázatot Az év közlekedési kiadványa címre – szakmai partnerei támogatásával – a Közlekedéstudományi Egyesület. A díjátadót május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján rendezték meg. A kategóriában a Volánbusz Zrt. gondozásában kiadott Mindenki egyért! Egy mindenkiért! című képes album szerzőit – Kameniczky Ákost, Kiss Dánielt és Vonnák Attilát – díjjal és oklevéllel jutalmazták a második helyen.

Május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján a közlekedőket és a közlekedésben dolgozó szakembereket ünneplik, valamint a szervezők arra hívják fel a közlekedőket, hogy tartsák tiszteletben egymást, legyenek egymásra tekintettel. A kampányt idén nyolcadik alkalommal szervezték meg a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) koordinálásával, a programhoz 84 szervezet csatlakozott, többek között a MÁV–Volán-csoport, a Budapesti Közlekedési Központ, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vagy a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. A mostani rendezvénysorozat központi témája a gyalogoshalálozások elkerülése. A lakott területen belül zebrán elütött gyalogosok aránya az elmúlt öt évben ugyanis 41 százalékról 44 százalékra nőtt. „Tízezernél több embert ütöttek el Magyarország közútjain, 4335 esetben pedig kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a gázolás” – hangsúlyozták közleményükben a szervezők, akik 2022-ben is több kategóriában hirdettek pályázatot.

A Tarts velünk, legyél a partnerünk! – Közlekedési kultúránk értékei 2022 címmel meghirdetett pályázat keretében az év közlekedési kiadványát keresték a kiírók. A felhívásra nyolc pályázat érkezett (egy pályázó három művel is pályázott), a bírálóbizottság 2022. május 4-én tekintette át a beérkezett kiadványokat, a díjátadó ünnepségre 2022. május 11-én délelőtt került sor. A pályázati eredményeket dr. Tóth János, a KTE főtitkára ismertette, de előtte dr. Fónagy János, a KTE elnöke, dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Haris Hajrulahovic, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője és Sebastian Belz, az Európai Közlekedéstudományi Platform főtitkára köszöntötte a résztvevőket. Idén Az év hídja díjat a Városligeti Zielinski híd kapta. Az év körforgalma elismerést a Tiszaföldváron a 4633-4628-as összekötő utak csomópontjában lévő körforgalom nyerte. Az év KRESZ-parkja díjat megosztva a Ferencvárosi Csicsergő Óvoda és a Rákosmenti Napsugár Óvoda, Az év kerékpárútja pályázatot a Kaposvár–Deseda-tó kerékpárút nyerte.

Az év közlekedési kiadványa Cseh Valentin A Nemzeti Szabadkikötő története a XIX. Század végétől napjainkig című albuma lett, amely a MAHART-Szabadkikötő Zrt. gondozásában jelent meg Budapesten 2018-ban. A második helyet a Meiszter Rita által szerkesztett album, a FŐMTERV 70 kapta (kiadója Keszthelyi Tibor, FŐMTERV, Budapest, 2021) megosztva a Volánbusz Zrt. képes albumával, a Kameniczky Ákos, Kiss Dániel és Vonnák Attila szerzőtrió által jegyzett Mindenki egyért! Egy mindenkiért! című kiadvánnyal, amely újabb időutazásra hívja az olvasókat és a buszrajongókat a Volánbusz történetébe.

 

Gratulálunk a szerzőknek!