Barcs és Pécs-Külváros nyerte a „Legrendezettebb vasútállomás” háziversenyt

Pécs Területi Igazgatóság Hírvonal

2020.10.06 13:00
szerző: MÁV KIG

A pécsi Pályavasúti területi igazgatóság szervezésében 2020-ban is megrendezésre került a megmérettetés. A pályázati felhívásra a négy forgalmi csomópontról tizenhét vasútállomás jutott be a döntőbe, ahol állomásfőnökségi „székhely állomás” és „csatolt szolgálati hely” kategóriákban választottak győztest.

Már tavasszal tudni lehetett, hogy a verseny idén sem marad el, így az állomások már akkor szorgos készülődésbe kezdtek. A virágok ültetése és a parkok rendbetétele mellett terek és várótermek bútorzatának karbantartása, javítása is szerepelt a tennivalók között, de az igazi kihívást a rend folyamatos fenntartása jelentette. Több állomáson is előkerültek kreatív ötletek: kisvonat készült, rongybabákba ültetett virágokat helyeztek el az utasforgalmi területeken.

 

Augusztus végén, a pályázat lezárását követően öttagú bíráló bizottság alakult, melyben valamennyi szakma képviseltette magát. A helyszíneket sorra látogatva értékelték a szorgos kezek munkáját. Az állomási összképen túl értékelési szempont volt a zöldterület-karbantartás, az utasforgalmi létesítmények tisztasága, botlásmentessége. Pontozásra került a padok, hulladékgyűjtők, névtáblák, a térvilágítási-, hangos-, felsővezetéki oszlopok karbantartottsága, de még a helyszíneken tárolt anyagok rendezettsége is. A résztvevők elszántságának és igyekezetének köszönhetően a pontozás alapján több holtverseny is kialakult. Ezután titkos szavazással született meg a végeredmény. A „székhely állomás” kategóriában a győztes Barcs, második Fonyód, harmadik pedig Balatonszentgyörgy állomás lett, míg a csatolt szolgálati helyek vonatkozásában a versenyt Pécs-Külváros nyerte, Pörböly és Őrtilos előtt.

 A 2020. október 1-jén megrendezett díjátadási ünnepségen valamennyi induló csapat oklevélben részesült, az első három-három helyezett jutalma pedig egy-egy serleg lett, amit az érintett szolgálati helyek állomásfőnökei vehettek át. A jelen lévő csomóponti főnökségvezetők mindegyike ajándékcsomagot kapott a verseny éves szintű koordinálásáért.