Narancsos trüffeltorta

8

 

Ezt a zamatos, narancsillatú ünnepi tortát 11 éves szorgos kezecskék készítették az iskolai karácsonyi

ünnepségre. A receptet is lejegyezték, hogy más is elkészíthesse a különleges finomságot. 

Köszönjük a receptet Bodorkos Lencsinek és Hetényi Sacinak!

 

A piskótához:

  • 175g búzaliszt
  • 8 db tojás
  • 160g kristálycukor
  • 25g holland kakaópor

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, 180C-ra előmelegítjük a sütőt. A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a tojássárgákat. A kakaós lisztes port

apró adagokban a habhoz keverjük. A kibélelt tortaformába öntjük, és 35 percig sütjük a piskótát.

 

A krémhez:

  • 500g mascarpone
  • 4-5 evőkanál Nutella
  • 2 narancs
  • 1cs vaníliás cukor

 

Díszítéshez:

  • Színes cukorszórás/kandírozott narancshéj/cukorfigurák

 

A krémhez a mascarponét összekeverjük a Nutellával, majd egy narancs levét és két narancs

reszelt héját belekeverjük. A piskótát a felénél vízszintesen elvágjuk. Az alsó lapot megkenjük

a krém felével, majd ráhelyezzük a felső lapot, és a maradék krémet eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.

Színes cukorszórással, kandírozott narancshéjjal vagy cukorfigurákkal díszítjük.