Szódabikarbónás gyurmadísz

9

 

Készítsünk karácsonyfa díszeket a gyerekekkel! Most egy

nagyon egyszerű, mégis szuper ötletet mutatunk  szódabikarbónával.

                                                           

Egy pohár szódabikarbónát, egy pohár keményítőt és

egy + egynegyed pohár vizet keverjünk össze, tegyük a tűzhelyre

és folyamatos keverés mellett nagyjából öt perc alatt főzzük meg.

Akkor jó az állaga, ha belenyúlunk, megnyomkodjuk és

gyurmaszerűnek érezzük. Ekkor szedjük ki gyorsan, csavarjuk

alufóliába szorosan és hagyjuk, hogy magától kihűljön. Amikor

szobahőmérsékletűvé válik, nyújtsuk ki és sütiformákkal

szaggassuk ki. Ne felejtsünk el a tetejére lyukat szúrni, amibe

majd bele tudjuk fűzni az akasztót. Tegyük egyesével egy

tálcára és 24 óra alatt szárítsuk ki. A szódabikarbónától nagyon

szép fényes, fehér felülete lesz, amelyet később akár le is festhetünk,

de mutatós díszek készíthetők akkor is, ha a gyurmába némi

csillámport is szórunk.

 

A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop

nasik blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://lollipopnasik.blog.hu/2016/12/19/igy_keszits_karacsonyfadiszeket_elelmiszerekbol_5_szuper_tippel