Volánbusz Fejlesztések

Újszerű távolsági autóbuszok frissítik a Volánbusz járműállományát
2022.02.24 13:45
szerző: Volánbusz

Nyolc darab újszerű, 2018-as évjáratú, Setra S 516 HD/2 típusú autóbusz érkezik hamarosan a társasághoz. Az erről szóló megállapodást 2022. február 18-án írta alá a Volánbusz és a Budapest Lízing Zrt.

Az emelt padlómagasságú, kéttengelyes, szóló (M3/III. osztályú) járműveknek köszönhetően tovább fiatalodik a Volánbusz távolságiautóbusz-állománya. A vezetővel együtt 56 fő egyidejű szállítására alkalmas, légkondicionált járműveket környezetkímélő, Euro 6d besorolású dízelmotor hajtja, és rendelkeznek az emelt sebességű bel- és külföldi közlekedéshez szükséges TEMPO 100 vizsgával is. Az utazási élményt fedélzeti utastájékoztató berendezés, USB-töltőpontok, légkondicionáló berendezés és utas-WC teszi teljessé – mindezeknek köszönhetően a buszok hosszabb, akár külföldi utakra is alkalmasak.

A beszerzésről szóló megállapodást 2022. február 18-án írta alá dr. Pafféri Zoltán, a közlekedési társaság elnök-vezérigazgatója, illetve a Budapest Lízing Zrt. képviseletében Vály Judit Gabriella vezérigazgató és Csáki Béla igazgatósági elnök.

Az újszerű autóbuszok a távolsági közlekedésben állnak forgalomba hamarosan. A Távolsági és Nemzetközi Forgalmi Üzem két járművet a Budapest–Zalaegerszeg, egyet a Budapest–Nagykanizsa vonalon közlekedtet majd. A zalaegerszegi telephelyre három, a nagykanizsaira két busz érkezik, szintén az említett viszonylatokra.