Volánbusz Fejlesztések

Bővül a Volánbusz helyi közlekedési szolgáltatása Szombathelyen
2021.05.03 10:20
szerző: Volánbusz

Május 3-ától Szombathelyen a helyi jegyekkel és bérletekkel is igénybe vehetik az utasok a 6663-as helyközi vonalon közlekedő egyes járatokat.


A szolgáltatásmegrendelők közötti megállapodás eredményeként hétfőn üzemkezdettől Szombathely, autóbusz-állomás és Szombathely, Petőfitelep megállóhelyek között a Volánbusz honlapján található menetrend szerint közlekedő járatok helyi díjszabás szerint vehetők igénybe. A Volánbusz kiemelt célja, hogy folyamatosan javítsa a helyi közösségi közlekedést, így biztosítsa utasainak az egyre magasabb szolgáltatási színvonalat. Ezen törekvés része a menetrendi kínálat bővítése és a biztonságosabb, kényelmesebb és környezetkímélőbb járműállomány üzembe állítása is.

Az országos közúti közlekedési társaság legutóbbi szombathelyi fejlesztésének eredményeként – 2020 őszén – hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz állt forgalomba. Ezzel a helyi flotta átlagéletkora 13,4 évre csökkent, ami jelentősen javítja a közösségi közlekedés színvonalát a vasi megyeszékhelyen, ahol a társaság több mint 7,6 millió utast szállít évente.