MÁV Szimfonikus Zenekar Események

Komolyzenei piknik a MÁV Szimfonikussal
2020.07.02 14:52
szerző: MÁV Szimfonikusok

Július 3-án este a Millenárison, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris közös szervezésében szimfonikus karantén rehabilitáció készül. A programra a belépés ingyenes. 

A Music ül a fűben egy, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris Park közös szervezésében létrejött komolyzenei piknik. A műsor megálmodói és házigazdái két fiatal klasszikuszenész, Seidl Dénes Mihály trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester, akik a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertpedagógiai programjainak évek óta, aktív résztvevői. A pénteki komolyzenei piknik a tőlük megszokott könnyed és fiatalos hangnemben szólítja meg a közönséget, szórakoztató, de mégis tartalmas műsorvezetéssel. Ahogyan az alcím is mutatja - Szimfonikus karantén rehabilitáció -, az esemény célja, hogy klasszikus zenével reagáljon az elmúlt hónapok nehézségeire és élményeire.  

A zenekart a Nemzeti Táncszínház előtti teraszon lehet majd megtalálni, a nézőteret pedig a plédekből kialakult pokróc-amőba alkotja majd a Park közepén. Ahogy azt az eseményben (facebook/mavzenekar/musiculafuben) is olvashatjuk:

 

“Koncertterem helyett szabadtér, tömött széksorok helyett pedig pokrócok.”

 

A MÁV Szimfonikus Zenekart Dénes-Worowski Marcell vezényli. 

Image
Seidl Dénes Mihály trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester

 

Kezdés: 19:45 - Millenáris Park (Kis Rókus utca 16-20, Budapest)

A Music ül a fűben komolyzenei piknikre a belépés ingyenes. 

 

Dénes-Worowksi Marcell állandó karmestere, Seidl Dénes Mihály pedig állandó műsorvezetője a MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők koncertsorozatának. Évek óta műsorvezetői a saját alapítású Koncert Plusz (https://www.facebook.com/groups/koncertplusz) előadássorozatnak is, amely kifejezetten a fiatal felnőtteknek ad eszközt ahhoz, hogy a zenehallgatás egy mélyebb és komplexebb élménnyé váljon.