Karácsonyi gyümölcskenyér

ö

 

A gyümölcskenyér illata hozzátartozik a karácsonyhoz. Kár lenne

megfosztanunk magunkat ettől a mennyei finomságtól csak azért,

mert cukorral készül. Nézzük, hogyan néz ki diétásan a recept?

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg eritrit porrá őrölve
  • ½ kk. sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve

 Továbbá ízlés szerint kandírozott narancshéj, aszalt vörös áfonya, mazsola, vagdalt dió, mandula, mogyoró, étcsokoládé darabok

 

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A tojások fehérjét verjük kemény habbá,

a sárgáját keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal, majd adjuk hozzá

a citrom reszelt héját és levét is. A lisztet keverjük össze a sütőporral,

adagoljuk a tojásos keverékhez, majd óvatosan forgassuk bele a felvert

fehérjehabot. A masszába ízlés szerint tegyünk kandírozott narancshéjat,

aszalt vörös áfonyát, mazsolát, vagdalt diót, mandulát, mogyorót,

étcsokoládé darabokat. A tésztát öntsük kivajazott, lisztezett

őzgerincformába és 180 fokra előmelegített sütőbe téve süssük

kb. 25-30 percig. A kész süteményt hagyjuk a formában kihűlni,

majd borítsuk tálcára.

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://www.desszertszoba.hu/karacsonyi-gyumolcskenyer/