Pehelykönnyű kókusztorta

ö

 

Szó szerint pehelykönnyű, mert zabpehelylisztből készül. Könnyen variálható, gyorsan készen van és

meseszép. Most egy karácsonyi kókusztortát ajánlunk.

 

Hozzávalók (közepes tortaformához):

  • 6 tojás
  • 6 kanál víz
  • édesítő (folyékony vagy 10 dkg eritrit)
  • kávéskanál sütőpor
  • vanília aroma
  • reszelt citromhéj
  • 12 kanál zabpehelyliszt
  • 250 gramm mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • kókusz ízlés szerint

 

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habbá az édesítővel. Ez lehet eritrit, xilit,

vagy folyékony édesítő.  Tegyünk a sárgájába 6 kanál vizet, keverjük össze és adjuk a

felvert fehérjéhez. Tegyük bele a citromhéjat és vaníliát. keverjük össze a lisztet a

sütőporral és adjuk a tojásokhoz. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon készre sütjük.

A habtejszínt verjük föl és adjuk hozzá a mascarponét és a kókuszt ízlés szerint.

Vágjuk a kihűlt tortát 3 egyenlő részre és kenjük meg a krémmel. A tetejére és az

oldalára is tegyünk, majd kókuszreszelékkel szórjuk meg.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!