Matcha teás palacsintatorony

7

 

Reggelinek vagy akár desszertnek is tökéletes választás lehet

ez a tejszínhabbal és áfonyával felturbózott matcha teás

palacsintatorony, ami ráadásul nem csak cukormentes,

hanem gluténmentes is. A gyönyörű színét pedig a matcha

teapornak köszönheti.

  

Hozzávalók:

kb. 18 db mini palacsintához

 

a tésztához:

  • 12,5 dkg barnarizs-liszt
  • 1,5 teáskanál matcha teapor
  • 2 dl cukormentes pörköletlen mandulatej
  • 1 tojás felverve
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál eritrit

 

a sütéshez:

  • kókuszolaj

 

a krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál eritrit
  •  

a tetejére:

  • áfonya

 

a szóráshoz:

 

Elkészítése:

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, a matcha teaporral és

az édesítőszerrel. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a kókuszolajat,

és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát 10 percet pihentetjük.

Felforrósított, kókuszolajjal kikent serpenyőben 2 evőkanálnyi

masszából mini palacsintákat sütünk. A krémhez a tejszínt a

habfixálóval és az édesítővel kemény habbá verjük, és sima

csöves habzsákba szedjük. A palacsinta tetejére kis halmokat

nyomunk, rátesszük a következő palacsintát, és a krémből arra

is halmokat nyomunk. Ezt folytatjuk, majd az utolsó palacsinta

tetejét áfonyával díszítjük és végül megszórjuk kevés matchaporral.

 

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://www.desszertszoba.hu/matcha-teas-palacsintatorony/