Diétás linzer

7

 

Linzer teljes kiőrlésű lisztből, nagyon egyszerűen, extra alapanyagok nélkül! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók:

  • 3o dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 egész tojás
  • 12,5 dkg Dia Wellness kajszibarack lekvár
  • porrá őrölt negyedannyi édesítő a szóráshoz (elhagyható)

Elkészítés:

A teljes kiőrlésű lisztet elkeverjük az édesítőszerrel, majd a vajjal aprítógépben pár másodperc

alatt átpörgetjük. Aprítógép hiányában gyors mozdulatokkal kézzel el kell morzsolni a liszt-édesítőszer

keveréket a vajjal. (Itt vigyázni kell, hogy tényleg gyorsan dolgozzunk, ne gyurmázzuk, morzsolgassuk

túl sokáig a tésztát, mert aztán a kezünk melegétől megolvad benne a vaj és nem fog összeállni a tészta.

Emiatt jobb az aprítógéppel dolgozni, ha van.) A vajas-lisztes-édesítőszeres morzsához hozzáütjük

a tojást és egynemű tésztává gyúrjuk össze.  Fóliába csomagolva minimum fél órára hűtőbe tesszük.

A hűtési idő után liszttel megszórt felületen kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk és linzer szaggatóval

kiszaggatjuk (ügyeljünk rá, hogy páros számú kört és ugyanannyi lyukas linzer karikát szaggassunk ki).

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin kb. 5 perc alatt készre sütjük.  Ha kihűlt,

cukormentes lekvárral összeragasztjuk és a porrá őrölt negyedannyi édesítővel megszórjuk.

Másnapra puhul meg, akkor a legfinomabb.

 

A receptet és a fotót köszönjük szépen Szaszkó Andinak, a Salátagyár gasztrobloggerének!

A recept itt olvasható: https://salatagyar.hu/dietas-linzer-teljes-kiorlesu-lisztbol/