Citromkrémes mákos piskótatekercs

8

 

Citromkrém a főszereplő, ami ezúttal egy citromkrémes mákos

piskótatekercs tölteléke lett. A könnyű, puha mákos piskóta és

a citromkrém nagyon összeillik. Kitűnő választás lehet az

ünnepekre, hiszen azon felül, hogy egyszerűen elkészíthető,

nagyon szép és látványos sütivel lephetjük meg a vendégeket.

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 dkg nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 dkg cukrozatlan darált mák

 

a töltelékhez:

  • 15 dkg citromkrém 
  • 1 csapott evőkanál zselatin fix (5 g)
  • 2 dkg nyírfacukor
  • 1 dl hideg tejszín

 

a díszítéshez:

  • szeletelt mandula
  • kevés darált mák

 

Elkészítése:

A tojást egy csipet sóval és a nyírfacukorral a robotgép

legmagasabb fokozatán fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk

a lisztet, hozzáadjuk a darált mákot, és óvatos mozdulatokkal

összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,

és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Még melegen egy konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és

hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt felverjük, belekeverjük a zselatin fixet és az édesítőszert,

majd lazán összeforgatjuk a citromkrémmel. A kihűlt piskótát

kitekerjük, megtöltjük a krém 2/3-ával, óvatosan újra feltekerjük,

és körbekenjük a külsejét a maradékkal. Hűtőbe tesszük néhány

órára pihenni. Szeletelt mandulával, és 1-2 csipet darált mákkal

díszítjük. Porrá őrölt nyírfacukorral meghintve tálaljuk.

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

ttps://www.desszertszoba.hu/citromkremes-makos-piskotatekercs/