Rumos gesztenyetorta

3

 

Most egy zabpiskóta alapú tortát ajánlunk. Ez azért

fantasztikus, mert ha van egy szuper piskóta alapreceptünk,

kedvünkre variálhatjuk, ízesíthetjük, díszíthetjük.

Nézzük meg, milyen rumos gesztenyésen! A MásTészta

csapat receptje következik.

 

Hozzávalók:

A piskótához

  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
  •  

A krémhez

 

Elkészítés:

Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit

fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát

kell kapnod, akkor vagy jó! Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az

edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan

az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.

Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal.

A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen

a massza. Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170)

15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!

A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted,

azzal könnyen sűrítheted, de anélkül sem folyik a massza!

Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel -

és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Aki akarja az rumos tejjel átkenheti

a tésztalapokat - de szerintem ez olyan puha, hogy csak szétáztatná.

 

A receptet köszönjük szépen a MásTészta csapatának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://masteszta.com/148-rumos-gesztenyetorta-zabpiskotabol