konferencia

Magyar részvétel a DIGITAL RAIL REVOLUTION konferencián
2021.05.19 10:35
szerző: Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság

A vasúti közlekedés aktuális kérdéseivel foglalkozó nemzetközi konferencián a MÁV képviselője, Mátrai-Ortelli Anita tart beszámolót a magyar vasút korszerű és innovatív pályafenntartási tevékenységéről, az elért eredményekről és a további fejlődéshez szükséges lépésekről.

A DIGITAL RAIL REVOLUTION konferenciát idén online formában rendezik meg 2021. szeptember 15-16. között. Az eseményt a Global Railway Review folyóirat szervezi, amely 1994 óta foglalkozik a vasúti közlekedés kérdéseivel nyomtatott és webes felületen egyaránt. A 2018. és 2019. évi sikeres fórumokat követően az idei tanácskozás fő célja a digitális utazás újabb állomásainak megismerése, projektek, fejlesztések és tapasztalatok megvitatása a szakemberek között. Napirenden szerepel a pálya és gördülőállomány karbantartása, az üzleti stratégiai modellek aktuális kérdései a pályaműködtetői tevékenység támogatására. A résztvevők áttekintik a digitális módszerek alkalmazási lehetőségeit a költségoptimalizáció, a hatékonyság és a biztonság növelése érdekében. Az előadók között szerepel Francois Davenne, az UIC vezérigazgatója, Matthias Ruete, az ERTMS európai koordinátora, valamint Alberto Mazzola, a CER ügyvezető igazgatója és Carlo Borghini, a Shift2Rail ügyvezetője is.

Image

 

Mivel a MÁV modern eszközökkel végzett pályafenntartási tevékenysége nemzetközileg is ismert és elismert, ezért a szervezők meghívták társaságunk képviselőjét egy panelbeszélgetésre. Mátrai-Ortelli Anita, a Pályalétesítményi Igazgatóság kiemelt szakértője tájékoztatja a résztvevőket társaságunk korszerű és innovatív pályafenntartási tevékenységéről, az elért eredményekről, a további fejlődéshez szükséges lépésekről. Véha László Jenő, az Igazgatóság pályalétesítményi szakértő–főmérnöke pedig lehetőséget kapott egy cikk megírására a Global Railway Review folyóirat augusztusi számában, a pályafenntartási tevékenységek digitalizációjának témájában. Társaságunk képviselőinek gratulálunk és sok sikert kívánunk; részvételükkel hozzájárulnak a MÁV nemzetközi tekintélyének, elismertségének növeléséhez.

Image

 

További részletek a Digital Rail Revolution honlapján olvashatók. A pályaműködtetők és vasútvállalatok képviselőinek lehetőségük van ingyenes regisztrációra ezen a linken.