Fahéjas narancslekvár

8

 

Ha kell még egy utolsó mentő ötlet, mit adjunk ajándékba karácsonykor

szeretteinknek, akkor ezt a narancslekvárt ajánljuk. Annyira finom,

hogy ha marad, a húsok mellé is bátran kitehetjük az ünnepi asztalra. 

A receptet és a fotókat köszönjük szépen Moncsinak és Zsófinak!

 

Hozzávalók:

2-3 kg narancs

1 kg cukor 

egész fahéj

 

Elkészítés:

A narancsokat mossuk meg és vágjuk le a végeiket. Vágjuk őket

félbe, majd vékony szeletekre. Amennyire tudjuk, távolítsuk el a

hártyákat, kanalazzuk ki a narancs husát. Tegyük a szeleteket

egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve

addig melegítsük, míg forrni nem kezd. Ekkor vegyük lejjebb a

lángot, majd kevergetve főzzük addig, míg a narancs héját átlátszónak

nem látjuk. Ekkor botmixerrel pürésítsük a kívánt állagúra, lehet

teljesen pépes, de darabos is. Úgy tesztelhetjük, mikor van kész,

hogy pár csepp lekvárt egy jól behűtött tányérra kanalazunk,

ha megdermed rajta, kész van, ha folyik, még főzni kell.

7