Moszkauer

6

 

Kandírozott narancshéj és narancslekvár, valamint barnacukor van benne,

igen finom! Aki szereti a csokoládét és a magvakat, annak ez az édesség

biztosan ízlik majd. Nem is bonyolult elkészíteni, a csokizás ugyan némi

időt elvesz, de az íze kárpótol minket ezért a kis időért.

 

Hozzávalók:

  • 200 g tejszín (30% zsírtart. állati tejszín)
  • 100 g sötétbarna nádcukor
  • 100 g mandula
  • 100 g dió
  • 100 kandírozott narancshéj
  • 2 ek. narancslekvár
  • 50 g liszt
  • 150 csoki
  • 1 ek. olaj

 

 

Elkészítés:

A cukrot a tejszínnel összemelegítjük. Hozzáadjuk a durvára vágott

magvakat, narancshéjat és a lekvárt. Összeforraljuk. Belekeverjük a

lisztet, kicsit hűlni hagyjuk. Sütőpapíros tepsire kanalazzuk. Vizes ujjakkal

kicsit elsimítjuk. Két tepsivel egyszerre sütjük, 190 fokon, 14-16 perc alatt

sült meg. Hűlni hagyjuk, közben a csokit vízgőz felett megolvasztjuk,

majd 1 ek. olajat teszünk hozzá, elkeverjük. Amikor kihűltek a korongok,

sima felüket a csokoládéval bevonjuk. (Én egy teáskanállal kb. fél kanál

csokoládét a felületre tettem, eloszlattam rajta, majd félretettem, hagytam

szilárdulni. Így gyors volt és nem is pazaroltam el a csokit, mert tényleg

annyi került csak rá, ami rajta is maradt.) Szobahőmérsékleten hagyjuk,

hogy a csokimáz megdermedjen.

Ebből a mennyiségből két tepsivel, összesen 40 db 5-6 cm nagyságú moszkauer korong lett.

 

Az ajándékötletért hálás köszönet Kocsis Hajnalkának,

a mókuslekvár.hu portál tulajdonosának!

További zseniális ötleteket itt olvashat: www.mokuslekvar.hu