Pályázat Ajánló

„A vasút trendi projekt” néven videópályázat indul
2022.08.04 09:46
szerző: MÁV Nemzetközi kapcsolatok igazgatóság

Az Ifjúság Európai Éve alkalmából, a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) „A vasút trendi projekt” („The cool rail project”) elnevezésű nemzetközi videópályázatot hirdetett meg 15 és 29 év közötti fiatalok részére. A verseny célja a vasút népszerűsítése és vonzóvá tétele a fiatalok körében, a fiatal utazóközönség inspirálása, valamint a vasút, mint utazási lehetőség felfedezése és megismertetése.

Pályázati feltételek:

o             15-29 év közötti utasok (vasúti alkalmazottak is pályázhatnak)

o             jó minőségű, rövid (max. 2 perc) videó készítése és feltöltése az alábbi felületre

o             videó címének feltüntetése

o             elérhetőség megadása (e-mail)

o             a videó posztolási helyének feltüntetése (közösségi platform)

o             kizárólag angol nyelvű vagy angol felirattal ellátott videóval lehetséges nevezni

Emellett a pályázat részét képezi a rövid felmérés kitöltése is. Az UIC kérdőív kitöltésére is felhívja a figyelmet, melynek fókuszában a vasút népszerűsítése áll a járvány utáni időszakra vonatkozóan. A pályázati határidő 2022. szeptember 15.

Szavazásra 2022. szeptember 16-23. között van lehetőség az UIC pollunit oldalán. A beérkező videókat nemzetközi szakmai zsűri értékeli kommunikációs, marketinges szempontok alapján. A nyerteseknek lehetőségük lesz a 2022. október 28-án Párizsban megrendezésre kerülő UIC workshop keretében bemutatni a videóikat. A legtöbb lájkot szerző videót az UIC hivatalos YouTube csatornáján is publikálják, a szerző különleges jutalomban részesül.

További információ a videópályázatról az alábbi felületen érhető el : https://uic.org/events/the-cool-rail-project.