önkéntes Ajánló

Segítse Ön is a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akcióját!
2021.11.11 11:15
szerző: MÁV KIG

Az alapítvány célja, hogy minél több rászoruló gyermek arcára mosolyt varázsolhasson. Ennek érdekében szerte az országban több száz gyűjtőpontot állítottak fel, hogy a cipősdoboz ajándékokat összegyűjtsék, és a rászorulók részére továbbítsák. A MÁV-Volán-csoport dolgozóit is szeretettel várják önkéntes munkára a gyűjtőpontokon.

A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt években közel félmillió rászoruló gyermek ünnepét tette szebbé, ám ahhoz, hogy idén is hasonló sikereket érhessenek el, elengedhetetlen az összefogás. Szeretnék az eddigieknél is nagyobb motivációra és aktivitásra ösztönözni a küldetésünkkel szimpatizálókat, akiknek megannyi lehetőségük adódik a támogatásra. Amennyiben van rá lehetőség, várják önkéntesek jelentkezését, akik cipősdobozok összeállításával, átnézésével, gyűjtőpontjainkon adomány átvételével is hozzájárulhatnak a kampány sikeréhez. Minden hasznos információ megtalálható a www.ciposdoboz.hu oldalon, illetve a program Facebook-oldalán. A ciposdoboz@baptistasegely.hu címen is rendelkezésre állunk, illetve önkénteseink az onkentes@baptistasegely.hu címen tudnak regisztrálni.

Az önkénteskedés mellett természetesen várják az ajándékokat is. Amennyiben valaki szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, idén sem kell mást tennie, mint keresni egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, eldöntenie, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja az ajándékát, majd a cipősdobozt megtöltenie ajándékokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd arra kérjük, ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel és a dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. (Pl. „fiú 12” vagy „lány 8”). Ezután juttassa el az országban kihelyezett gyűjtőpontok egyikére, melyekről a www.ciposdoboz.hu oldalon tájékozódhat.