operettszínház Ajánló

Az Operettszínház májusi előadásai
2021.05.04 08:48
szerző: Budapesti Operettszínház

Két tavalyi bemutató, egy online debütáló nagybalett-összeállítás először látható májusban az Operett Online műsorán. Emellett visszatér a nagy sikerű Pendragon-legenda is.

„A lélek, csak az segít tovább…” – május 7-én utoljára tekinthető meg a La Mancha lovagja online. Don Quijote szerepében ezúttal Németh Attilát, hűséges segítője Sancho karakterében Serbán Attilát láthatják. Főbb szerepekben mellettük Nádasi Veronika, Bálint Ádám, Pálfalvy Attila, Magócs Ottó, Kalocsai Zsuzsa és Vágó Zsuzsi lépnek a virtuális színpadra. 

Május közepén a Budapesti Operettszínház balett-táncosai egy rendkívüli nagybalett-összeállítással kápráztatják el a közönséget. Bemutatásra kerül a Korhatár nélkül című kétfelvonásos táncest. Az est első részében körbetáncolják a balett világát a Hattyúk tavától a Mosoly országáig a legszebb pas de deux-kkel és kartáncokkal. A második felvonás a barokk kor báli balett éjszakáinak hangulatát idézi Felix Mendelssohn-Bartholdy klasszicista stílusban íródott szimfóniájára. Ez az első nagyszínpados kortárs balett koreográfia a Budapesti Operettszínházban, mely kortárs létére klasszikus és neoklasszikus elemeket is ötvöz. Nem több, de nem is kevesebb, mint garantáltan kellemes kikapcsolódást ígérő, egy órán át vibráló táncprodukció korhatár nélkül.

Májusban A Pendragon-legenda visszatér az online színpadra! Krimi, misztikum és szerelem ötvöződik Szerb Antal regénye alapján készült zenés színházi adaptációban.

A hónap végén Marica grófnő lesz látható az Operett online műsorán. Bozsik Yvette rendezésében igazi Tündérkertbe csöppenünk, ahol Shakespeare-re emlékeztető nem várt fordulatokkal teli, szövevényes történet részesei lehetünk. Főbb szerepekben Fischl Mónika, Dolhai Attila, Szendi Szilvi és Laki Péter lépnek a virtuális színpadra. 

Image

 

Részletes szereposztás és jegyek: https://online-operett.jegy.hu/event