fotópályázat Ajánló

Meghirdették az Aline Bastin fotópályázatot
2022.07.26 10:30
szerző: MÁV Nemzetközi kapcsolatok igazgatóság

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a CER által indított Aline Bastin fotópályázatot, melynek célja a kreativitás ösztönzése, és a fenntartható, biztonságos európai vasút népszerűsítése, mely egy tisztább, intelligensebb és jobban összekapcsolt közlekedési rendszer szerves részét képezi.

A verseny idei témája: „Európa felfedezése: a kontinens felderítése vonattal a Fiatalok európai évében”. A pályázat nemcsak a CER tagok, hanem az EU 27 tagállama, valamint Albánia, Bosznia-Hercegovina, Georgia, az Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Norvégia, Szerbia, Svájc, Törökország és Ukrajna lakosai számára is nyitva áll. Fontos, hogy csak a fent felsorolt országokban készült fényképeket fogadják el a versenyben. A 12 legjobb fotó 200 eurós jutalomban részesül. A pénzdíjon felül az Interrail bérlet 50. évfordulójának alkalmából, az idei verseny minden győztese egy Globális Interrail Bérletet kap, amely 1 hónapon belül ötnapos utazásra érvényes 2. osztályon.

A nagy felbontású képeket (lehetőleg vízszintes formátumban) 2022. október 7-ig elektronikusan lehet benyújtani a CER honlapján.

A fotópályázat részletes szabályai az alábbi linken érhetők el angol nyelven, a 2021-es nyertes pályaművek pedig itt tekinthetők meg.