Még lehet pályázni az „Újítók a női vasutasokért díjra”

díj Ajánló

2022.09.22 09:59
szerző: MÁV-START Kommunikáció

Szeptember 30-áig lehet angol nyelven pályázni az Európai Vasúti Díjra. Ez alkalommal az elismerés olyan újító kezdeményezeseket díjaz, amelyek még több hölgy számára teszik vonzóvá a vasúti ágazatot, és a női munkavállalók nagyobb részarányát eredményezi.

A CER és az UNIFE 2007-ben közösen alapította az Európai Vasúti Díjat, amely a fenntartható vasúti közlekedésért tett kimagasló teljesítményekért ítélnek oda, minden évben más témában. A vasúti utazóközönség több mint 50%-át, míg a vasúti dolgozók csupán 20%-át teszik ki nők. Az ágazat vonzerejének növelése a női munkavállalók felé biztosítja a nemek egyensúlyát a szektorban, ami várhatóan jótékonyan támogatja a problémakezelési kompetenciák fejlődését, illetve az innovatív megoldások iránti nagyobb nyitottságot. Ennek fényében 2023-ban az „Újítók a női vasútasokért díj” (Women in Rail Trailblazer Award) odaítéléséről döntöttek.

A sikeres pályázat benyújtásának a feltételei: Jelölni lehet minden olyan személyt, projektet vagy kezdeményezést, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy minél vonzóbbá váljon az európai vasúti szektor a női munkavállalók körében. A jelölés az alábbi területek bármelyikén elért eredményt bemutathatja: biztonság, munkakörnyezet, oktatás és képzés, karrierlehetőségek, társadalmi felelősségvállalás stb. Kizárólag európai jelöléseket díjaznak. A jelölésnek olyan eredményekkel alátámasztható teljesítményen kell alapulnia, amely innovatív gondolkodásmódot, inspiratív kezdeményezéseket vagy úttörő stratégiákat vonultat fel, támogatja a nemek közötti egyensúlyt és valódi hozzáadott értéket teremt a vasúti ágazat számára. A jelölésnek világosan le kell írnia az elért eredményeket, valamint szükséges csatolni az igazoló dokumentumokat is (pl. önéletrajz, cikkek, fényképek, előadások, videók stb.). A pályázatok elbírálásában egy vasúti vezérigazgatókból, európai és nemzetközi intézmények magas szintű döntéshozóiból, korábbi nyertesekből és újságírókból álló zsűri fog közreműködni. A jelöléseket legkésőbb 2022. szeptember 30-ig az alábbi linken, angol nyelven lehet benyújtani.