A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertsorozata az Akvárium Klubban

A múlt év decemberében rendhagyó koncertsorozatot indított a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek, amelynek helyszíne és társszervezője az Akvárium Klub. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat, amelyekre a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel reflektál a zenekar.  Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó volt. A beszélgetést a fiatalokból álló közönség élvezettel hallgatta, és hatalmas sikere volt az elhangzott zeneműveknek is.

A Zene Showja második programjának sztárvendége idén januárban Törőcsik Franciska, az egyik legkeresettebb színművész, és az Anima Sound System népszerű énekese volt.

Ez alkalommal, 2022. március 24-én,  Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológussal beszélget Seidl Dénes, és az elhangzottakra a MÁV Szimfonikus Zenekar, Dénes-Worowski Marcell vezényletével a zeneirodalom legszebb műveivel reagál (Ravel, Schumann, Csajkovszkij).

Ki ne szeretné tudni, hogy a mélypontokról hogyan tud továbblépni, mit tanulhat a megélt nehéz pillanatokból, illetve hogyan gyógyíthatók a lelki sebek? Vagy hogyan lehet támogatni a körülöttünk lévő embereket abban, hogy merjenek segítséget kérni, ha szükségük van rá? Miért fontos az önismeret? Milyen buktatói lehetnek egy párkapcsolatban a félre sikerült kommunikációnak, az irreális vágyaknak? A beszélgetés során a vendég személyiségét is megismerhetjük, és nem utolsó sorban viszonyát a klasszikus zenéhez.

Az izgalmasnak ígérkező programra mindenkit szeretettel várunk! Fontos: a program 16 éven felülieknek ajánlott!

Video ajánló: https://www.facebook.com/akvariumklub/videos/a-zene-showja/5500802539971335/

Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/a-zene-showja-3