Ingyen vonatozás Európa-szerte a 18 éves fiataloknak

Európa Ajánló

2023.03.14 10:17
szerző: MÁV-START Kommunikáció

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket és szeretnék bejárni Európát, 2023. március 15-én déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre. Az ingyenes utazási lehetőség remek alkalmat nyit a nyelvtudás fejlesztésére, új barátok megismerésére és Európa országainak felfedezésére. Ajánljuk ismerőseinknek, rokonainknak a lehetőséget!

Az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programja keretében március 15. és 29. között a 2004. július 1. és 2005. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok* valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére. A hatodik éve rendkívüli népszerűségnek örvendő kezdeményezés keretében eddig összesen már több mint 200 ezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel.

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén június 15. és 2024. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton.

Bővebb információk a DiscoverEU oldalon találhatók:

https://youth.europa.eu/discovereu_hu

*Észak-Macedónia, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia és Törökország