Ferihegyi Ikarus-találkozó október 1-jén és 2-án a Volánbusszal

Volánbusz Ajánló

2022.09.29 16:09
szerző: Volánbusz Kommunikáció

Legendás Ikarus-járműveket sorakoztat fel a Volánbusz 2022 októberének első hétvégéjén a budapesti Aeroparkban, az immár hagyományos Ikarus-találkozón. Az esemény legnagyobb meglepetése a teljesen renovált MÁVAUT Ikarus 556-os emeletes busz lesz, a budapesti Népliget autóbusz-állomás és az Aeropark között közlekedő Ikarus 55 LUX-szal pedig stílszerűen érkezhetnek a rendezvényre az érdeklődők.

Nosztalgiajáratok, időutazás, látványos járműfelvonulás, interaktív programok, élményrepülés: ez a ferihegyi Ikarus-találkozó! Évek óta hagyomány, hogy október első hétvégéjén 60-70 különleges Ikarus autóbusz – köztük számos oldtimer jármű – költözik az Aeroparkba. Az esemény részletei itt érhetők el.

Természetesen a Volánbusz sem maradhat ki a felvonulásból! A társaság Ikarus 55, 55 LUX, 66, 266, E94 és E99 típusú autóbuszokat, valamint egy Rába vontatóautót állít ki, az esemény legnagyobb meglepetése pedig a teljesen renovált MÁVAUT Ikarus 556-os emeletes autóbusz lesz. A jármű rövid köröket tesz a rendezvény ideje alatt az Aeropark és Ferihegy 1. terminál között 10:00-s, 10:30-as, 13:00-s és 13:30-as indulással.

A budapesti Népliget autóbusz-állomás és az Aeropark között ingajáratokat indít a Volánbusz, így az érdeklődők az Ikarus 55 LUX klasszikus hangjával roboghatnak be a rendezvényre. A járatokra jegyek korlátozott számban válthatók online 1250 Ft/fő áron, vagy az autóbusz-vezetőnél – a készlet erejéig – 1500 Ft/fő összegért.

Aki felkészülten szeretne érkezni az eseményre, annak figyelmébe ajánljuk a közlekedési társaság Volánbusz Retró című nagy sikerű kisfilmsorozatát is, amely a YouTube-on tekinthető meg.