Egyszerű kuglóf

7

 

Ha egyszerűen összeállítható, de laktató finomságra vágyunk, a kuglóf mindig remek választás.

A kuglóf tésztájába keverhetünk kakaóport, csokoládé darabkákat vagy

szárított gyümölcsöket is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 5 db tojás
  • 80 ml olaj
  • 80 ml langyos tej
  • 20 g vaníliás cukor
  • 12 g sütőpor
  • vaj (amennyi a kuglófforma kivajazásához szükséges)

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elválasztjuk a tojássárgájuktól, majd egy tálban a tojássárgáját a

porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal alaposan összekeverjük. Egy másik tálban

habbá verjük a tojásfehérjéket. Egy harmadik tálban a lisztet jól elkeverjük a

sütőporral, majd a keverékhez hozzáadjuk a langyos tejet és a felvert tojásfehérjéket.

Az összes hozzávalót végül egy nagy tálban óvatosan összekeverjük úgy, hogy a

tojásfehérjéből készült hab ne törjön össze, a kész tésztát ezután

beleöntjük a kuglófformába. A kuglófot 160 fokra előmelegített

sütőbe helyezzük és 60-70 percig sütjük.

 

A receptet köszönjük szépen Andráskó Emese kommunikációs kollégánknak!