Ha egyszerűen összeállítható, de laktató finomságra vágyunk, a kuglóf mindig remek választás.
A kuglóf tésztájába keverhetünk kakaóport, csokoládé darabkákat vagy
szárított gyümölcsöket is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 200 g porcukor
- 5 db tojás
- 80 ml olaj
- 80 ml langyos tej
- 20 g vaníliás cukor
- 12 g sütőpor
- vaj (amennyi a kuglófforma kivajazásához szükséges)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elválasztjuk a tojássárgájuktól, majd egy tálban a tojássárgáját a
porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal alaposan összekeverjük. Egy másik tálban
habbá verjük a tojásfehérjéket. Egy harmadik tálban a lisztet jól elkeverjük a
sütőporral, majd a keverékhez hozzáadjuk a langyos tejet és a felvert tojásfehérjéket.
Az összes hozzávalót végül egy nagy tálban óvatosan összekeverjük úgy, hogy a
tojásfehérjéből készült hab ne törjön össze, a kész tésztát ezután
beleöntjük a kuglófformába. A kuglófot 160 fokra előmelegített
sütőbe helyezzük és 60-70 percig sütjük.
A receptet köszönjük szépen Andráskó Emese kommunikációs kollégánknak!